"g.o.p. Alimentatie"

 

Cafea

Cafeaua.

Cafeua este o băutură de culoare neagră, ce conţine cofeină, care se obţine din boabe de cafea prăjite şi măcinate, conţinând vitamina PP (acid nicotinic sau niacina). Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae cu două varietăţi mai importante Coffea arabica şi Coffea canephora. Dintre cele două prima are boabe de calitate superioară.
Calitatea cafelei e influenţată şi de locul de cultivare, depozitare şi prăjire a boabelor de cafea. După petrol, cafeaua este pe locul doi în privinţa importanţei economice.

Efectele cauzate de cafea

 

Efectele pozitive

După o perioadă de zece ani de cercetări în Japonia din 100 000 de persoane care consumă cafea, 214 s-au îmbolnăvit şi au murit de cancer renal, în comparaţie cu neconsumătorii de cafea unde au murit de cancer 514 persoane. De aici s-a tras concluzia că substanţele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. In comparaţie cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect. Rezultate asemănătoare s-au obţinut în Otawa la cei cu tendenţă de cancer de sân. Un alt studiu National Health and Nutrition Examination Survey a publicat în anul 2005 că la cei care consumă cel puţin două căni de ceai sau cafea zilnic se reduce incidenţa bolillor cronice de ficat, care este frecventă la alcoolici sau persoane supraponderale (grase), prin efectul cofeinei incidenţa bolii se reduce, la fel se presupune un efect pozitiv în boala Parkinson sau Alzheimer.

 

Efecte negative

La un consum abuziv, exagerat de cafea sau alte băuturi care conţin cofeină pot să apară următoarele efecte negative: tahicardie (ritm scăzut a tensiunii), neliniste, tremor (tremuături), nervozitate, stări de panică, insomnie, convulsii, o stare uşoară de dependenţă, în lipsa cafelei pot să apară dureri de cap migrenă

Cafea boabe 70% arabica, 30% robusta. 72,80 lei/kg
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one